top of page

SPEEL & CO

2019

EST.

BLOG

In een tijd waarin kinderen steeds vaker op de tablet zitten, proberen wij met leuke spellen een alternatief aan te bieden om zoon- en/of dochterlief weg van het scherm te krijgen.

KAMPVUUR

Bijgewerkt op: 24 jul. 2019


​Een kampvuur spreekt vaak tot de verbeelding van kinderen. Tijdens een dood moment beslisten we om een kampvuur te maken. Een leuke en leerrijke activiteit en bovendien helemaal niet moeilijk te maken. Beter nog, je vindt (bijna) alles in de natuur. Het start met verzamelen van de nodige materialen voor de vuurcirkel en de brandstof voor het vuur. Maar doe het verantwoordelijk! Wil je gevaarlijke situaties vermijden, dan is een goede voorbereiding noodzakelijk.

4 punten waarmee je volgens ons rekening moet houden. Zorg ervoor dat:


1) Je niet in de buurt van (licht) ontvlambare materialen vuur maakt. Zoals b.v. een droge struik, overhangende takken, droge bladeren...

2) De grond in een straal van ongeveer de hoogte van je geplande vuur brandvrij is. Dit is de vuurcirkel. 3) Boord de vuurcirkel af met stenen of met ander niet-brandbaar materiaal. Je kan dit ook doen door bijvoorbeeld een geul rond de vuurcirkel te graven, of aarde in een cirkel op te hopen rond de vuurcirkel.

4) Je altijd blusmaterialen bij de hand hebt. Water en zand kunnen hier allebei goed voor gebruikt worden.


Vervolgens verzamel je verschillende soorten brandbaar materiaal die droog genoeg zijn om het vuur aan te maken. Je onderscheidt hierbij 3 soorten. Klein snel ontbrandbaar materiaal zoals droge bladeren. Kleinere takjes, die het startende vuur aan houden tot de dikkere takken vuur vatten. De dikkere takken zijn de uiteindelijke brandstof voor je vuur, die je ook geregeld zult moeten aanvullen om het vuur aan te houden, dus zorg voor voldoende voorraad...


Voor meer informatie zie ook:

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page